Bio igen!!!

Jaha då var det dags för en ny recension och idag var jag, Oskar, Fredrik och Annie och såg Click.

91660-455

Filmen handlade om den schyssta killen Michael (spelad av Adam Sandler) som blev utnyttjad på jobbet och som bara ville ge det bästa till sin familj och som nu får chansen att styra sitt liv med hjälp av en universalfjärrkontroll som kan snabbspola igenom tråkigt förspel och sex, hoppa över tråkiga bilköer och tråkigt tjafs med sin fru, den kan även hjälpa dig att se tillbaka och lyssna på den låt ni kysstes till för första gången.  Men vad händer om du utnyttjar dess krafter för egen vinning, kan man snabbspola igenom hela livet?

Jag måste säga att i den här kategorin av film vill jag nog ge den 4 tacos men som film totalt blir det nog bara 3 tacos. Den var bra men kanske lite väl lik Bruce almighty men jag tycker ändå att den är lite mer allvarlig och jag måste ärligt erkänna att jag fällde ett par tårar i filmen.

En film som är ganska lätt att rekommendera men även om jag tyckte att det var väl spenderade pengar så kan man lika gärna vänta tills den kommer ut på dvd.

Allt från myrbergs biohörna.

Puss och hej


Vi som var där.



Veckan som varit!

Jag ska börja med det största som hände förra veckan (ledsen alla mina kära vänner men det här var det största) nämligen Lisa välkomnades in i familjen. Nu kanske ni tror att jag har fått barn eller nåt men det behöver ni inte oroa er för, för Lisa är nämligen våran nya bil. Vår kära Sture har lämnat storstan och flyttat tillbaka till landet och Lisa har bytt den hektiska storstan Stockholm till en lite mindre storstad. Vår kära ford focus kombi som är bara helt underbar (hon är lite stor om rööva men säg inte det till henne, hon blir så ledsen då). För mig som är van vid en mazda från 87 så är detta min drömbil med både servo, ac och man kan höja och sänka på sidan av ratten, alltså helt enkelt underbart. Så Sture jag kommer sakna dig lite men Lisa kommer att fylla upp din plats (rejält).



Sen i alla fall så flöt veckan på som vanligt och på lördagen var det ingen vanlig dag för det var Zacks födelsedag och han har blivit hela 2 år. Det var en massa barn som var där med sina föräldrar och en massa paket och jag förstod snabbt varför det är så skönt att inte ha en massa barn hemma på helgen när man är ledig för om det är något jag behöver så är det att slippa den volymen två dagar i veckan.
Zack var i alla fall i sitt esse och lika söt som vanligt. Och familjens katt Tarzan var också söt och väldigt kelig.


På kvällen nalkades det fest och detta hemma hos Karin (första gången jag var där och jag blev mycket imponerad av ditt fina hem och speciellt din dansande kung fu hamster. "Everybody was kung fu fighting, hi ha, everybody was fast as lightning.... ") och det bjöds först på en härlig fördrink innan det nalkades mat.



Middagen var underbar och så även sällskapet:



Jossan hade till vår stora glädje inhandlat ett nytt saning och konsekvens spel där man fick snurra flaskan och kasta ett mynt om man skulle ta sanning eller konsekvens och sen var det bara att läsa på lappen och ville man inte gör det var det bara att ta en shot. Sanning frågorna handlade större delen om sex men även om vanliga saker som jag inte kommer på just nu, men det var nåt i alla fall. Men det roliga i spelet var nog konsekvens sakerna och det var allt ifrån att man fick ett kort som jossan där man skulle ta en banan och visa hur långt ner i halsen man tog den,



eller att man som Sadde skulle lägga sig på golvet och låtsas vara en säl som letade efter sin mamma, eller som Karin som fick göra en sexypose, eller Jossan som fick visa allt hon hade i sin handväska (och detta mina damer och herrar tog lååååååååååååååång tid att visa allt).



Själv fick man ett roligt uppdrag att sitta med två papperstussar i näsborrarna i en hel TIMME och det ska jag säga att det var bland den längsta timmen i hela mitt liv och jag var skapligt täppt när det hela var klart sen. Mycket sms skickades också då många uppdrag handlade om det, bland annat fick jag skicka ett till två valfria personer som jag inte fick svara på om de ringde till mig eller svara på ett sms från dem och ett löd så här:
"Jag har blivit bjuden på swingersfest. Vill du följa med? Du giller ju att dansa?"
Ni som fick lite konstiga sms vet nu att jag inte helt var mig själv och hoppas att ni kan skratta åt det i alla fall.

Tack mina underbara vänner för en helskön kväll med mycket skratt och roliga listor, inget slår våra fester eller vad säger ni.

Puss och hej.


Lady in the water

Då var det dags för en ny recension och igår gick de sju på bio och såg "Lady in the water.


Filmen handlar om en söt och gullig portvakt vid namn Cleveland som räddar den unga oskuldsfylla Story men snabbt upptäcker han att det är något mystiskt med denna unga kvinna. Det hela börjar när hon  halvt om halvt i sömnen säger att hon är narf. Cleveland börjar genast ta hjälp av hyresgäster för att ta reda på vad det hela egentligen handlar om. Mötet med flickan och hoppet om att världen kan bli bättre och längtan till att tro på sagans kraft får hyresgästerna att sammarbeta för att hjälpa Story att komma hem.

Jag och Oskar fullständigt älskade denna varma men samtidigt spännande film som lät mig komma in i sagans värld och se det vackra hos människor som får en att tro på en bättre värld. Men jag ska samtidigt säga att filmen gav inte samma effekt hos dem andra och samtidigt som jag förstår dem så rekommenderar jag starkt denna film till dem som har bra fantasi och som vill bli varm i hela kroppen, samtidigt som man får hoppa men aldrig behöva vara rädd eller få se något obehagligt.

Detta är ännu ett storverk av M. Night Shyamalan och detta är ursprungligen en saga för hans barn vilket gör den nästan ännu bättre. Han är en otroligt stor regissör som lyckas förmedla en saga på vita duken som verkligen berör. Längtar redan till nästa film.

Jag ger filmen 4 tacos utav 5 på grund av de andras reaktioner men för egen del så får den 5 utav 5.

Tack och hej från Myrbergs filmhörna.

Puss och hej.


Vi som var där.

Helgen som varit!!!

Helgen började som vanligt med en fredag men för oss var det ju inte vilken fredag som helst utan kräftskiva/singstar kväll. När de fem hade anlänt (vi är ju sju men eftersom två av oss bor här blev det ju bara fem som kom, så att alla hänger med) var bordet nästan dukat med kvällens läckerheter och kvällens meny såg ut så här:
1 kg kräftor och kräftstjärtar
1 tacopaj
1 kyckling och ost paj
1 vegetarisk paj
1 räkpaj
Grönsallad
Hjärtformad vitlöksbröd
Valfri dricka
Och  först som tog slut på bordet, förutom vitlöksbrödet var tacopajen som är en återkomande favvo.



Sadde hade inte riktigt förstått det här med kräftor så han tog en kräfta som han började leka med och vi andra blev nervösa och tog skydd under servetten ifall han skulle tappa kontrollen och då menar jag kräftan.



Efter maten blev det idol dags och om ni tycker att juryn är hård så är det inget i jämförelse med oss för hos oss skulle det inte vara många glada miner när de kommer ut. Sen var det vår tur att vara idoler och även om det inte är allas favorit sysselsättning så blev det riktigt trevligt och jag kan med stolthet säga att tjejerna förlorade inte en enda gång utav 3 omgångar.  Allra sista matchen var det jag och Karin mot Conny och Oskar och de fick storspö skulle man kunna säga.





Kvällen slutade skapligt och det blev en mycket trevlig kväll. Och jag måste också tilläga att jag och sadde tog en ny brottningsmatch och denna gång fick jag ge upp men jag har inga bilder så ni kan inte se hur det gick till och lika bra är nog det.

På lördag var det bestämt sen i juni att jag, sadde och jossan skulle gå på stan och mycket riktigt så blev det (sadde tycker att vi planerar för mycket och sa det som skämt men för oss blev det dödligt allvar). Vi möttes på Wayans coffee för att äta lite god frukost och sitta och prata lite.



Sen skulle vi göra stan osäker. Jossan köpte en massa skor nu när hösten närmar sig och sadde köpte en massa kalsonger.



Själv prövade jag en tröja jag tyckte om men tänkte att jag har inte råd så istället gjorde jag mitt största impulsköp och köpte en jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte söt mobiltelefon som är röd och jätte jätte söt och så var den röd också och söt  jag glömde nog säga att den var röd va!

Det härliga med impulsköp är att man liksom aldrig vet vad man kommer hem med. Oskar var lite putt att jag köpte den bakom ryggen på honom och att han inte fick hjälpa mig men det kommer han snart ha glömt eller rättare sagt det har han redan glömt.

Sen fick jag följa med jossan och kolla på den nya lägenheten och den var super nice och kommer bli jättefin när hon får in alla möbler och kommer till ro. Jag kunde ge henne  några tips på vad man kan göra, får se om några gick hem.



På kvällen fick vi en riktig myspys kväll jag och oskar med kinamat och sen en bra film (enligt mig i alla fall) vilket var underworld 2. Det var mitt val för jag älskar den typen av filmer och min gullepluttt var snäll och gick med på valet fast det var lite jobbigt då han mest sprang omkring under filmen för att inte somna.

Nu har snart hela dagen gått och jag har gjort så lite som möjligt vilket har varit superskönt och ska snart sätta mig och läsa genuspedagogik inför mötet på måndag. Så eftersom jag inte orkar skriva längre mitt i veckan när det är så mycket på jobbet så syns vi nog nästa helg.

Puss och hej.


Jossans mat

Ännu en matblogg och denna gång var det inte jag som lagade maten utan min kära vän Josefine som blev tvingad av Sadde att laga mat. Resultatet blev mycket, mycket gott och detta visar klart och tydligt att hon kan bara hon vill tjejen. Maten lagades hemma his Sadde och trots att jag egentligen ville bara vara hemma så hade jag skitkul och var på ett mycket gott humör när vi skildes åt. Det blev en massa härligt skitsnack och självklart lite brottande. Sadde jagade Jossan under bordet och själv hamnade man i underläge tills Sadde tappade koncentrationen och flög in med axeln före i stolen ajajaja. Själv tyckte jag han var lite fjantig när han la en kylklamp på axeln men han är ju lite känslig.

I alla fall vill jag tacka för en underbar middag och mycket härligt sällskap. Ser fram emot imorgon när de 7 ska återförenas på en kräftskiva.
På återseende.

Puss och hej.



Saddes svenspexa!!!!!

Så kom den dagens som vi alla hade längtat till (i alla fall jag, oskar, jossan, pierre och conny) nämligen saddes svenspexa. Vi hade lurat sadde att vi skulle göra vår backstreet boys video och att vi skulle komma och hämta honom efter hans match. Vi fick sms av honom att han snart skulle komma hem och då begav vi oss mot skarphagen ochj väntade förväntansfullt på att gå och hämta honom.


Men döm om vår förvåning när sadde öppnar dörren och bara ber oss att komma in, inte en tanke la han ned på att vi var fem som kom och hämta honom när egentligen skulle bara vara jossan som skulle komma. Han var en liten tjurskalle för han hade förlorat matchen och inte fatta han nåt när vi bad honom ta på sig tjejkläder och att vi sa att vi hade tidspress utan det var först när jossan sa åt honom att han inte behövde några pengar som polletten trillade ner. Så till slut fick jossan hjälpa honom att ta på sig kläderna och vi hoppades att saddes hunör skulle snart ändra sig till det bättre.


Visst blev han snygg!

Sen hoppade jag, sadde och jossan i kaan och grabbarna i den andra bilen och så begav vi oss mot resecentrum. Stackars sadde sa inte många snälla ord i bilen och han hade ingen aning om vad som väntade honom. Pierre hoppade ur bilen och kom mot sadde med ett plakat där det stod "TUTA = SNAPS" och i det läget visste nog sadde inte om han skulle börja gråta eller skratta.



Conny fick sig en rejäl utskällning av sadde på väg mot rondellen för att se om norrköpingsborna var på g idag och det var nog bara förnamnet av vad de var och t.o.m. en busschaufför var rejält på hugget och tutade så att sadde fick dricka. Det tog inte lång tid innan hela pet flaskan var slut och sadde hade skapat en rejäl startfylla.



Sen tog vi oss till bilarna igen och tog med oss sadde på en rundtur genom staden så hann fick chansen att känna vinden i håret. Nästa stopp skulle bli relaxbadet där vi skulle ta det lungt, bada och ha det skoj.
 Sadde kan nog bli utnämd till den snyggaste killen i baddräkt, någonsin, men ni får avgöra själva.



Självklart skulle han ju få ett eller två uppdrag här också och först ut var charader där vi alla hade fått skriva 3 filmtitlar var som han skulle gestalta för oss. Duktiga som vi är tog det inte lång tid att gissa alla titlar och sadde kunde lungt hoppa ner i badet igen. Conny, pierre och oskar turades om att leka säl för att få geleshot.




Vi passade på att bubbla och då tyckte vi att det var lämpligt med ett till uppdrag, ja eller uppdrag och uppdrag  utan det var mer en tacka och ta emot uppdrag och det var att vi skulle vaxa saddes bröst och även om det inte uppskattades jätte mycket av den utsatta tyckte vi andra att det var riktigt roligt och både conny och pierre blev sugna så vi vaxade dem med lite grann.



Nu var det dags att hoppa in i duschen då tiden började att springa iväg och grabbarna fick i uppgift att ta på saddes outfit för kvällen vilket var en riktig hip hop fjortis stil. Det jobbiga var att sadde passade verkligen i kläderna men han såg i alla fall ut som en fjortis. Hem till Myrberg för att fixa med det sista på maten och sätta sig till ett dukat bord med potatisgratäng, fläskfile medaljonger, stekta champinjoner och b-sås och ädelostsås och grönsallad och det var mycket smaskigt. Till efterrätt hade oskar gjort pannacotta med limesyrup, mmmmmmumsigt.



Sen kom annie och emma och festen fortsatte med dans och härlig musik, speciall anpassad till sadde. Sen kom taxin och vi åkte till teaterbaren och sen in på palace där festen fortsatte i kanske en och en halvtimme och sen ville sadde hem så vi gick hem till oss och slockade ganska snabbt efter en helkul kväll.




Tack sadde för att du är en så härlig vän och att det klarar av att bjuda på dig själv både som transa och fjortis hip hopper.


Dagen efter slagsmål!!!

Puss och hej.