Julen!!

Så har julen varit här med all stress, allt flängande och all den........"suck".....underbara maten och den helt underbara familj som jag och Oskar har och sen självklart alla härliga paket.
När vi startade vår resa till Källby så var bilen måttligt packad.



I alla fall vi kom fram till härliga lilla Källby och fick ett varmt välkomnande. På kvällen bestämde vi oss för att spela ärligt talat vilket blev en stor succe och Gustav vann ganska stort mot oss andra, antar att det betyder att han känner oss bättre än vad vi tror. Jag tog på mig ansvaret som dokumenterare och Annie kunde inte motstå att vara med på bild =).



Dagen efter tog vi det lugnt, kompletterade lite julklappar, åt god mat, myste lite. Men sen på kvällen kom den stora efterlängtade landningen och Fugelsangs hemresa (måste ärligt erkänna att jag och Oskar har inte varit riktigt insatt men Agneta och Annie smittade av sig, ja ni får titta på bilderna helt enkelt) hela kvällen hade man fått höra vilken komplicerad landning det skulle bli och det var inte att man blev lite nervös ifall det hela skulle lyckas, men med flaggan i högsta hugg satt vi spänt och väntade på vad som skulle hända. Lyckligtvis så hände ingenting och landningen gick smärtfritt och alla fick komma hem till sina familjer för att fira en fröjdefull jul.



På lördagen kom sen hela familjen Karlsson och innan de kom in genom dörren var vi ju tvugna att göra ett pepparkakshus (detta var det fjärde huset jag satte ihop i år så jag kan väl snart kalla mig för ingenjör, eller vad säger du Oskar) och till detta bygge hade Oskar bestämt att vi skulle ha noblesse som takpannor och resultatet blev riktigt läckert, se själva.



Nu när alla var samlade skulle vi ju givetvis klä granen (denna kungsgran som jag och Oskar hittade för de ringa 360 kronor) och alla klädde granen, nja inte riktigt alla men många i alla fall =).



Så kom äntligen julafton och det var dags att göra sig fin, men innan det så fanns det ju paket i strumpan ( i vårt fall hade vi glömt strumpan så det blev en julvante istället) och från nissarna i norrköping fick jag Camilla Läckbergs senaste bok och från nissarna i Källby fick jag ett ljus som det stod Camilla på och det ska vara min doft och det var en god doft så det stämmer nog.
I alla fall så gjorde alla sig iordning och lagom till Kalle Anka var vi alla julefina (visserligen i svart och grått men de säger ju att det är julens färger) och är man så fin så måste det bli poseringskort.



Ja sen fick vi alla njuta av Kalle Anka och hans vänner medan vi längtade efter den goda julmaten.
Maten var utomordentligt god och alla njöt även om det hade blivit några julbord det här året.



Innan det var paketöppning så träna vi på några danssteg runt granen, eller kanske inte runt granen direkt.



Först fick Oskar äran att dela ut paket och sen tog Susanna över och till sist Annie (ni förstår att det var några paket att dela ut).



Vi fick så mycket fina paket, bland annat fick jag örhängen, presentkort på Gina och så pysselgrejer förstås. Men den stora klappen kom i en liten liten klapp till mig, Oskar, Annie, Fredrik, Maria och Gustav och det är så att snälla, underbara Kåre och Agneta ska bjuda oss alla på en semester resa tillsammans till något varmare ställe och jag längtar redan bort.        

Tack för en underbar helg och julafton och för alla underbara paket.

Puss och hej

(del två kommer inom en snar framtid)

Lilla Nathalie

Lilla, söta, gulliga Nathalie med hennes underbara, gulliga mamma Anna.

91660-606

Vi fick ett jättefint inbjudningskort till lilla Nathalies dop i Matteuskyrkan och självklart ville vi vara där.
På grund av en så hektiskt termin har jag inte fått möjligheten att träffa lilla Nathalie än men gud hon var nog den sötaste lilla tjej jag har sett.
Dopet var jättefint men Nathalie var inte så lycklig och lyckades nog skrika sig igenom hela processen och konstigt är väl inte det med tanke på att man har på sig enkonstig klänning och man vet inte riktigt vart man är.




Efteråt gick vi till Matteusgården och fick lite fika och tårta och man fick se hur Nathalie gick från famn till famn och jag och Oskar väntade kvar tills vi var bland dem sista och sen fick jag mysa lite med tösabiten. Hoppas att jag kan komma och hälsa på nu under mellandagarna och mysa lite mer.

 Man kan altid ta en paus från allt och sitta och läsa.

Jätte tack Anna för att vi fick komma, det var jätte mysigt att få uppleva Nathalies dop.

Puss och hej.

Lilljul

Så kom den dagen som vi alla längtat efter (jag och jossan i alla fall) med god mat, gott sällskap, paketer och sällskapsspel och med de ingedienserna kan väl inget gå fel.......... eller kan det de?
Nä då det blev en under bar kväll av det hela men det hela startade med många timmars förberedanden men vad gör man inte för sin gudomliga vänner. OCh nu kommer det kort för kameran är äntligen tillbaka.
I alla fall så har vi gjort knäck, oskar har gjort köttbullar, jansson, skinka, vi har handlat in allt och vi har julpyntat, klätt gran, skållat mandel, hängt upp pepparkakor i fönstret, städat, handlat paket, sytt julduk och nu känner jag att det här är en bra förberdelse när det sen blir dags att ha riktig jul hemma men tills dess så blir det bra med lilljul.



Och så äntligen kom folket för när det nalkas mat är inte någon av oss sena att tacka ja. Det var jätte mysigt och många tyckte att vi hade gjort så fint och det värmer i mitt lilla hjärta.
Allt var i alla fall lungt och vi gick och tog mat och åt i lugn och ro och pratade en massa skit. Sen var det dags för första paket öppningen och det gick lungt till, vi hade alla köpt ett paket för 100 kronor och sen skrev man nummer på paketen och lottade ut. Och alla fick öppna sina paket med start av den yngste i gänget. Jag fick en jättefin ljusdekoration som jag ska hitta en bra plats för.



Men sen startade nog helvetes spelet för många och speciellt för två, men jag nämner inga namn utan ni får gissa. Det hela går ut på att alla har köpt med sig två julklappar var som kostar ca 20 kronor styck som vi alla samlade i mitten på bordet. Sen tog man fram två tärningar och varje gång man fick två lika fick man ta ett paket och detta fortsatte tills alla paket på bordet tog slut. Sen fick man öppna sina paket och lägga dem framför sig på bordet och sen började svetten och lacka för nu ställde man en äggklocka (ingen vet på hur lång tid) och så fortsätter tärningskastandet men denna gång handlar det om att ta det man vill ha från varandra och detta mina vänner är svettigt. I alla fall blev det mest slagsmål om några sexcheckar men det slutade med att Jossan tog hem den segern och jag, Karin och Conny blev utan men det är det som är tjusningen med spelet.



Men äventyrs lustan försvann inte riktigt och vi delade upp oss i två lag där vi skulle förklara namn utan att säga det. 80-iorna plus 84 vann men det var kul i alla fall och det blev en hel del tjafs om reglerna men det är det som hör till. Sen blev det Buzz och roligast var det nog att spela mördarspelet där det gäller att svara rätt snabbast och sen skjuta ut sina motspelare. Till slut kände vi i alla fall att det fick vara nog (efter lite hångel under misteln) så jag skjutsade hem de som ville och sen var det bara dags att vänta på att vara fyllechaffis till Kimstad klockan 3 men det gick bra.



Tack alla för en super duper kväll och ett speciellt tack till jossan för de fina julklapparna, som jag skrev igår fällde jag nästan en tår.

Puss och hej

Och innan jag glömmer det så hade vi ett speciellt firande igår för nu är Oskar helt klar med skolan, så hipp hipp hurra för min älskade man som nu är civilingenjör.

Civilingenjör Myrberg, låter ganska flott va =).

Uppdatering

Jaha så var det dags igen att uppdatera lite. Måste vara ärlig och säga att det är inte lika kul att blogga när man inte har sin bästa kamera längre men jag kan ju inte lämna er helt ovetande så lite måste jag ju skriva till er.

Oskar kom ju hem i alla fall och vi levde som på moln i alla fall en timme, men det var en underbar timme vi fick. På kvällen sen så åkte vi till min kära svägerska och firade hennes födelsedag och blev serverade en mycket god middag av henne och hennes kära pojkvän. Det var en mycket trevlig kväll som vanligt med de tu och det var knappt att man ville åka hem trots att tiden gick så fort.


På torsdagen sen var det dags för den årliga julfesten på telia som detta år hölls i connys lokal istället för albrektsvägen vilket var skönt. Det var väldigt mysigt med god mat och härliga samtal och lite senare blev det närkamp med singstar tills oskar och jag helt enkelt inte orkade mer utan bara ville hem.
Det var tråkigt att du inte kunde vara med Karin men nu lämnar jag över med varm hand till dig och hoppas att ni får det riktigt trevligt nästa år med.



På lördagmorgon vaknade både oskar och jag med ett stort leende på läpparna för det var vår första helg hemma tillsammans på hur länge som helst känns det som. Vi åkte till Annie och fikade på goda lussebullar och härliga pepparkakor och sen bar det av mot linköping där vi skulle shoppa julklappar. Tiden bara rusade iväg och nästan alla julklappar är klara nu och man kan äntligen börja att slappna av.
Sen kom vi hem för att vara barnvakt till mitt kära kusinbarn Erik. Det var lite svårt i början men sen släppte han loss rejält och vi spelade piano och sjöng och bakade pepparkakor och badade och lekte och till slut så lyckades han somna så det blev lite lugn och ro. Det var jätte mysigt att ha honom och hoppas på att vi kan vara barnvakter fler gånger.



Ja sen igår söndag var det julstädning och sen kom conny och karin på middag och sen började vi att titta på the sentinental men klockan 23 gav vi upp då det var 40 minuter kvar på filmen.

Ja det var allt för denna gång.
Puss och hej.