Uppdatering!!!!

Okej jag vet att jag är slarvig men jag har inte så mycket tid, eller jag har tid men jag har kanske inte så mycket lust men i alla fall så ska jag göra en uppdatering så att vi är på banan igen.
I alla fall så avslutades det med Saddes födelsedagsfest vilket var en mycket trevlig tillställning. Dagen efter hade vi bestämt med Conny och Karin att vi skulle ta med Oskar till ett av hans barndoms minnen "Bambi på hal is" nämligen att åka skridsko i himmelstalund. Conny som sa att han skulle vara dålig bara kastade sig ut på isen och gled omkring, jag och oskar blängde lite på varandra och fnyste och fortsatte med vårt snörande. I alla fall kom vi ut på isen och i jämförelse med de andra två så såg vi nog ut som bambi för inte var det graciöst i alla fall. Men men vi hade roligt och det var ju det viktigaste och så kom vi på varför man inte åker så mycket skridskor och det handlar så enkelt som att det tar lika långt tid att knyta skridskorna som det fötterna orkar med att åka skridsko. Jag hade gjort iordning lite varm choklad och hade med lite dammsugare som vi åt upp i en liten paus. Vi var glada när vi kom och vi var glada när vi gick men gladaste var nog fötterna att vi gick.



Sen bar det av hemåt för att duscha lite och slappa och sne åkte vi ner till vilbergen för att hälsa på mina älskade syskon som hade bowling kalas och det var inte dåligt vilken ljudvolym och vad mycket barn det var men det var trevligt att träffa dem och att få hinna och prata lite med mamma och magnus.



Sen åkte vi och hämtade conny och karin och åkte och handlade lite mat och sen hem till conny för att titta på melodifestivalen. Jag, karin och oskar var riktigt på hugget och sågade artisterna längs fotknölarna medan conny var ganska seg och stirrade mest på tv:n får jag nog säga. Sen tittade vi på en svensk film som hette "7 miljonärer" och den var faktiskt riktigt bra. Sen tackade vi för oss och det var en mycket uppskattad söndag.



Sen kom en vanlig tråkig vecka med jobb och träning (samma gamla vanliga) sen kom fredagen och det var mys och sen kom lördagen med träning och mys och sen kom söndagen då vi stegade upp och började baka (lite hade vi förberett på lördagen), jag gjorde en lejon tårta och oskar gjorde varsin nalle puh choklad kaka. Tyvärr hade jonathan blivit dålig så det var bara jag och oskar som vågade oss ut för att ge barnen deras födelsedagspaket och kakorna. De fick ett gemensamt paket som var ett spel till playstationet och sen fick de varsin liten present till. Spelet var mycket uppskattat och vad jag förstår så spelar dem det rätt mycket så det känns skönt. Sen var vi där och åt middag och myste lite.



Sen kom en ny vecka som innehåll ungefär det samma förutom att i torsdags så vard et min och oskar 5 års dag. Det firade vi med att oskar åkte bort, nä inte riktigt så men han var på en kick off med jobbet och tyvärr så låg den på torsdagen. Men min älskling överaskade mig med att skicka ett blombud till mig på jobbet med ett jätte gulligt meddelande och en liten chokladask. Blommorna var sååååå fina med mycket rött i och tydligen hette buketten amore så det var väl passande =).
Igår kom han i alla fall hem och av mig fick han en ny tröja och en kage att ha i sin draught master så nu är det bara att stå ut med ljudet ett tag till men vad gör man inte för sin älskling.

I alla fall så slutar den här bloggen nu och jag ska snart skriva en ny, jag lovar att jag ska skriva den jag kan bara inte lova att det blir snart men jag ska försöka.


Puss och hej.

Saddes födelsedagsfest

Jaha då har en i kompis gänget blivit ett helt år äldre och är nu hela 26 år. Dett firade vi genom att bli hembjudna till Jossan och där möttes vi av en stressad Jossan som pekade på klockan ett antal gånger =) (alla som känner mig vet att jag kommer nästan alltid lite sent, inget jag kan göra något åt).
I alla fall så kom vi dit och lämnade över våra presenter till Sadde och eftersom han älskar liverpool.........eller.........var....det.....nä.....ah....just det Manchester var det ju, i alla fall så fick han drinkglas som var beställda på  manchester och till det fick han en apple sourz och lite groggvirke och en liten drinkbok så han vet vad han kan göra för gott.



Sen blev vi bjudna på jätte god smörgåstårta som var gjord av allas vår favoritmamma på jobbet nämligen Eva. (Tack eva, det var lugnt värt att inte räkna points för).
Sen fick vi en mycket smaskig paj med mycket, mycket, mycket vaniljsås till.



Sen orkade inte Sadde vänta mer och då var det dags att spela buzz och självklart var alla med eftersom det var födelsedagsbarnets önskan för kvällen och många matcher blev det. Sen kom det några andra kompisar till Sadde bland annat christian och hans tjej och hennes kompis och så en kille som hette daniel tror jag. Dem var också med på buzz och tyvärr blev dem också skjutna även om det inte var meningen och i efterhand har man fått höra om blickarna som man hade tur att missa.



Det var en mycket mysig och trevlig födelsedag och vi hoppas att Sadde också var nöjd över sin fest.

Puss och hej.

Parfymen

Ja då var det dags för en ny filmrecension och denna gång är det inget att se fram emot.
Vi  var  nämligen  och  såg en film  som  hetter  "Parfymen - en mördares historia".




Filmen handlade om en pojke som skulle bli lämnad att dö av sin mamma om det inte var för att han hade ett så välutvecklat luktsinne att han började att skrika och därmed räddades från sin död (bara här låter den ju jätte spännande eller hur).
Pojken som hette Jean-Baptiste Grenouilleu blev satt på ett barnhem där han utvecklade sin förståelse för saker genom att känna deras lukt. Han blev sen såld till nåt arbete med kroppen (kommer inte riktigt ihåg) där han ville få ut något mer av livet eller något mer av sin näsa kanske man skulle kunna säga. Det var ungefär här som filmen började att komma igång.
Han sökte jobb i alla fall hos en känd parfymist Giuseppe Baldini (Dustin Hoffman) som hade försvunnit lite i konkurensen och efter mycket om och men fick han i alla fall jobbet som parfymist och skapade många goda dofter och mycket pengar till Baldini. Men Grenouilleu kunde inte glömma bort den doft av en söt flicka och ville lära sig hur man kunde bevara en sådan doft och reste till en annan del av frankrike för att lära sig den underbara gåvan.
Med tiden blir han mer och mer besatt av att fånga en ung kvinnas doft och det är då saker börjar hända på riktigt och stundtals blir den faktiskt lite otäck.
Hur det går ska jag inte avslöja men jag kan avslöja att slutet på filmen var det sjukaste, vidrigaste och konstigaste jag har sett på bio och tack vare det drog den ner hela filmen. För er som älskade boken kan jag meddela att den är precis som boken (i alla fall gällande slutet).

Därför måste jag ge filmen 2 pajer utav 5.
Tanken var god att försöka ge publiken känslan av dofter men det gick inte riktigt hem och sen var den i min smak nästan 45 minuter för lång och slutet pajade mer eller mindre hela filmen.

Detta var i alla fall min recension och tänker ni mysa på alla hjärtans dag och gå på bio så skulle jag inte gå på den i alla fall, i så fall skulle jag hellre hyra en bra film och mysa hemma.

Det var allt från Myrbergs hörna.

På återseende nästa gång.


Oskars överaskningfest!!!

Ja nu var det dags att ta tag i skrivandet och då har det ju nämligen varit fest på albrektsvägen och inte vilken fest som helst utan Oskars överaskningsfest (visserligen var det den 27 Januari men bättre sent än aldrig). Nu kanske ni undrar varför vi hade en fest för Oskar och det var för att min älskling blev klar med sin utbildning i december och hade sagt ifrån om att bli firad för att det var jul och allt annat att lägga pengar på. Så jag, Jossan och mamma bestämde ett datum för festen när vi åkte till Ullared och handlade och dessa planer har fortsatt utan Oskars vetskap. I alla fall så skickade vi iväg Oskar till Conny och så hade de bestämt att de skulle ha en filmdag med Gudfadern och själv så skulle jag på scrapmaraton med Anna så vi hade planer på varsitt håll. Men det Oskar inte visste var att efter jag hade lämnat honom så åkte jag med illfart och hämtade Karin och Jossan och sen var det bara hem och börja med matlagningen för det skulle göras tacopaj och sallad till typ 30 personer.



Allting flöt på jätte bra och till klockan strax efter 4 så var alla på plats och Conny fick det härliga uppdraget att lura hem Oskar och det gick bättre än förväntat så när Oskar vred om nyckeln så stod vi alla i hallen och skrek SUPRISE. Oskar blev så skraj så han flög upp på trappan bakom och lutade sig sakta in i dörren för att se att vi stod kvar och det gjorde vi ju. Han hälade på alla och var nog mest förvånad över att se sin familj som hade åkt bara för att komma och fira honom. Sen åt vi jätte god paj och fikade och sen var det dags för paket öppning.



Av mig, Karin, Conny, Jossan, Sadde, Pierre, Annie och Fredrik fick Oskar en luftballongsresa som han ska göra någon gång nu i sommar där det ingick champagnedop, diplom, picknick och en hel del annat.
Av hela min familj fick Oskar en ölmaskin och 2 ölbyttor eller vad det nu heter. Och av Oskar familj fick han en jätte fin tavla.



Vi fortsatte att umgås ett tag och sen började folk att dra sig hemåt och då åkte jag, Oskar, Conny, Karin, Maria, Jossan och Pierre hem till Conny för att fortsätta dricka och sen sjunga lite singstar.




Jag var jätte nöjd med hela kvällen och Oskar var helt lyrisk och jag vet inte hur mycket tack jag och alla vänner som har sett till att denna kväll har blivit av och alla som kom för att fira min älskling.



Ett stort tack till er alla.

Puss och hej.