In England, part 2.

Ja da var det sondag morgon och vi har nu spenderat tva hela dagar har.
Igar var en helt underbar dag och vi borjade dagen med att sova ut ordentligt och sen lyssna pa skivan fran Les Miserables som ar helt underbar. Sen skulle Jessica till jobbet dar hon lar ut drama till barn och ungdomar och vi tog oss till Kentish Town (centrum dar Jessica och Brooks bor) dar vi gick in i nagra second hand butiker och kollade. Sen tog vi oss till en liten marknad dar de salde jatte billiga hushallsartiklar som tandkram, skor, schampo, microvagsugnar, ja de hade faktiskt en hel del roliga saker och riktigt billigt var det ocksa.
Sen gick vi till Jessicas jobb och sa skulle Brooks ga och ova till kortfilmen som han ska gora idag.

Da akte vi in till stan och tog oss tilll Big Ben och Westminister dar byggnaderna ar sa underbara och vackra sa man blir helt tagen av att nagon eller nagra kan bygga nagot sa otroligt vackert. Sen akte vi en dubbeldackare in till Trafalgar Square dar vi sen gick till en McDonalds som bara ar ett maste i varje land vi ar i och det var helt okej faktiskt, inte jatte stor skillnad fran Sverige.



Efter det akte vi till London Dungeon dar vi motte upp Brooks. Ja ska bara saga att ska ni till London sa maste ni aka till sa lange ni inte har hjartproblem vill saga. Det var typ ett spokhus som berattade om Londons mindre trevliga historia som "the plague", "Jaqck the Ripper", "Sweeney Todd", "London on Fire" och sen om hur det gick till i tortyr kammaren och till sist sa fick vi uppleva an hangning. Det var helt otroligt bra gjort och man blev riktigt radd men inte pa grund av san har sliskig skramning dar folka hoppar fram och skrammer en utan det var berattelserna, omgivningen, peronalen som var skrammande sa det har ar bara ett maste att ga och titta pa for vi var sa otroligt imponerade.



Sen akte vi "svart taxi" som de kallar deras gulliga svarta taxi och akte till oxford street och kollade in i en super stor affar med klader, skor och vaskor och intrycket blev sa rorigt sa vi kopte ingenting. Sen tog vi oss i alla fall hem med en dubbeldackare och kopte mat som var typ kyckling i pita med massa sallad och Oskar tog chicken doner kebab och allt var mycket gott.

Sen satte vi oss och drack och pratade och hade jatte mysigt och sen nar klockan var typ halv 2 pa nattten sa bestamde sig stackars Brooks att han skulle ga och lagga sig for stackarn skulle vara pa jobbe klockan 8.

En mycket trevlig och handelserik dag och hade det inte varit for Les Miserables sa hade lordagen klart slagit fredagen men nu  ar dem ganska lika.


Puss och hej,
fran lilla mej.


In England!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da var vi har da i underbara England och redan har forsta dagen gatt.
Idag borjade dagen med att vi akte ner till London och tog en riktig seightseeing tour da vi fick se baten som Brooks hade spelat pirat pa, vi sag the globe (shakespear teatern), London Bridge, Borough market, Southwark katedral, Picadelly circus, Covent garden  dar vi fick se ett otrligt haftigt nummer av en man, gick in i lite roliga affarer och mycket, mycket, mycket mer. 




Vi har atit mycket god mat och har fatt manga harliga intryck av forsta dagen, men det basta av allt var att Jessica och Brooks hade fixat biljetter till "Les Miserables" och nar vi fick veta det gick vi bara och vantade pa att den skulle borja.



For det forsta tycker jag valdigt mycket om att ga pa musikaler aven om det inte blir sa ofta men att fa gora det och dessutom fa gora det i England dar teater och musikaler bara ska ses var helt underbart. Det roliga med denna musikal ar att det ar den musikalen som har gatt langst i London plus att jag och Oskar inte visste sa mycket om det fran borjan sa det var valdigt roligt. Vi alskade den bade fran borjan och sjalvklart tjot jag pa slutet och det var en helt underbar musikal med underbar musik och sorglig och kannbar historia. Vi tyckte den var sa bra att vi kopte skivan med "the origina crew" for att kunna fa hora musiken lite mer. Jessica och Brooks kan musiken redan da det var typ tredje-fjarde gangen som de har sett den har musikalen. 
Sen gick vi och tog lite drinkar pa en pub och nu ar vi hemma och slappar lite.



Jag kommer att lagga upp lite bilder sen men for tillfallet far ni halla till med bilder pa oskars mobilblogg och adressen ar:
http://oskar-myrberg.blogspot.com/

Imorgon kommer det ocksa handa en massa spannande saker som att vi ska aka bat pa themsen och sen ska vi ga pa lite seightseeing om Londons samre sidor och sen forhoppningsvis sa ska vi ut parta lite.

Hoppas att allt ar bra med er dar hemma i Sverige och mer info kommer snart om allt gar som planerat.

Puss och hej
leverpastej.
 

Ute i Krokek.

Jaha så har söndagen gått också och en nya vecka har startat. Igår åkte vi ut till Krokek för att hjälpa Sandra och Lou med övervåningen. Förutom ölburken så såg de ju ganska professionella ut men det kan ju ni få avgöra.



Själv fick jag hjälpa Sandra och gosa lite med Zigge. Efter en stund tog vi bilen och pantade och pantade och pantade och pantade för det var inte lite pant de hade sparat på. Sen åkte vi och handla mat och vi hade väl varit borta en timme men grabbarna tyckte att det tog alldeles för lång tid och då tänkte jag att om ni istället jobbar för att oroa er hur lång tid det tar för oss så skulle ni komme mycket längre men det sa jag inte av en rädsla att få något hårt i huvudet. I alla fall hade de kommit riktigt långt med tapetseringen under tiden.



Sen tog dem en liten paus och vi satte oss ute och åt lite pizza och solen gassade härligt i ansiktet på oss. Efter lite avkoppling var det dags att hämta skruttungen Zack som var hos sin mormor och han blev glad av att se mig men som vanligt frågade han direkt efter Oskar, det är inte lätt att komma i andra hand så här men det är livets hårda skola =).

Zack, jag och Sandra tog oss tiden och fikade lite när boysen inte hade tid och det var riktigt mysigt och sen hann faktiskt jag och Zack att läsa lite böcker.



Grabbarna kämpade på bra där uppe och hann till och med börja att lägga lite golv men sen blev det rätt segt så när klockan var typ 21.20 så tackade vi för oss och åkte hem ganska så trötta.
En mycket härlig och ansträngande helg men trots det en mycet mysig helg och jag är glad som fick pussa massor på lillskrutten.

Så vad händer den här veckan, jo mest blir det nog träning så här i veckan och sen på lördag ska jag åka och scrappa en hel dag så det blir väl spännande.

Puss och hej,
från lilla mej.

Jossan och Sadde på besök och vårstädning......

Äntligen är vi klara med några saker som vi inte hann med men det är bara små saker som vi kan ta någon annan gång. Egentligen skulle vi göra dem med men Oskar ska ner till Harrys och käka och ta några öl med sina gamla kollegor på Telia och det tycker jag att det är en självklarthet så nu sitter jag och slappnar av och skriver min blogg. Vi startade vårstädningen klockan 10.30 och har tagit paus för frukost och för att åka och handla en ny kontorsstol och lite små plock och vi avslutade städningen nu ca 18.45. En skön och tråkig dag på samma gång men så här i efterhand är det skönt att det är gjort.


Så här kan det se ut hos Myrberg mitt i vårstädningen.

Igår åkte jag till Jossan efter jobbet och sen gick vi ut och gick runt i stan i hela 90 minuter. Vi mötte en förälder som såg oss vara så hurtiga och det är alltid ett plus. Sen gick vi hem till Jossan och gjorde oss iordning och ja Jossan din dusch får väl godkänt av mig. Sen skulle vi vara hemma hos oss klockan 7 för då skulle grabbarna vara klara med maten.
Väl när vi kom möttes vi av härliga pussar innanför dörren.......


......och en härlig doft innefrån köket och därinne var det fint dukat.


Sen fick vi sätta oss till bords och Oskar drog ut maten ur ugnen och Sadde fick servera. Det var en italiensk inspirerad afton så maten var kyckling med tomater och klyftpotatis, vitlöksbaguetter och en sallad. Egentligen skulle det väl vara kanin men både jag och Jossan var tacksamma för att de hade bytt ut det.



Efter den mycket goda maten så var det efterrätt och det var en hemmagjord citronsorbet och Oskar hade tills och med gjort citronsaften, erkänn att ni blir lite impade va.
Jag är ju lite känslig när det gäller min lilla tunga och mina smaklökar så jag tyckte att det blev lite surt men de andra kastade i sig sin sorbet.


Så här kan man se ut om det är för surt.

Sen var det dags att spela spel och vi hade fått låna ett spel av Karin där det gäller att förklara ett ord utan att säga ordet, ungefär som pratmakarna. Det blev par mot par och jag lovar att det var länge sen jag skratta så mycket för kära Josefine Spalle blev vansinig när Sadde inte förstod och började skrika på honom och han började att skratta och det gjorde jag och Oskar också, men det var härligt ändå för lika fort som hon blev arg lika fort blev hon glad och tyckte nog att det var lite roligt hon med. Men det bästa var nog när Sadde försökte förklara ett ord som hade med geografi att göra och Jossan blev vansinig direkt för hon tycker inte om geografi (jag håller med henne) och Sadde försöker att dela upp ordet och Jossan säger ordet men sen glömmer hon bort vad hon sa när hon skulle lägga ihop det, ja i alla fall man behöver nog uppleva det själv.



Det var jämnt i början men sen vann jag och Oskar. Sen blev det filmspelet och då blev det nya lag med killarna mot tjejerna och jag och Jossan gick hårt ut och fick rätt mycket plupparna medans det gick lite mer segt för grabbarna grus. Vid det här laget hade vi blivit ganska trötta och Oskar och Sadde var redo att avsluta det hela men då hände något och helt plötsligt hade vi bara citatfrågorna kvar. Så vi läste bara citat för varandra men då tog vi hem spelet till slut med ett citat hämtat från Zoolander med Ben Stiller, så det kändes rätt skönt att vi tog hem spelet med tanke på hur kartiga de var från början.



I alla fall tack för en jätte härlig kväll och härlig promenad Jossan och tack för en mycket god mat Sadde och Oskar och för att ni pysslade om oss lite extra igår.

Nu ska jag steka lite korv och titta på tv.

Puss och hej,
från lilla mig.

Påsken!!

Ja då har man fått fyra härliga lediga dagar med mycket mat och även lite godis om sanningen ska fram. Vi fick i alla fall njuta av våra dagar i Källby där man blev bortskämd som vanligt. Det som var extra roligt var att alla var samlade och det innebar alltså Annie och Fredrik med och det var första gången som alla var på plats.
På fredagen fick vi uppleva en av västergötland stolthet nämligen trandansen. Hade visserligen grabbarna fått bestämma så hade vi bara åkt förbi men Annie, jag och Agneta stod på oss så vi klev ur bilarna för att gå ut och titta på 9100 tranar och det det  var många tranar.



På kvällen spelade vi ett spel som hette Taboo som gick ut på att man skulle förklara ett ord men det var vissa ord man inte fick använda. Vi var uppdelade i två lag så det blev jag, Oskar, Annie och Fredrik i ett lag och Agneta, Kåre, Maria och Gustav i det andra laget, alltså bungalow 1 mot bungalow 2. Vi vann första omgången och tyckte väl att vi kunde spela om något så det blev så att förlorarna fick laga en middag till det vinnande laget på Cypern. Egentligen behöver jag ju inte säga vem som vann eftersom det är självklart =) men bara för att ni ska slippa fundera så var det vi som vann igen men det var hårt in i det sista.



På lördag var det en gemensam påskfrukost med ägg, hemlagat bröd (från Annie), juicer och allt dylikt och det var mysigt att sitta alla samlade.


På kvällen var det 3 rätters middag med en förrätt med en sillsmörgås med ägg och rom och så självklart nubbe. Till huvudrätt var det lax med pressad potatis, cherry sås och haricots verts och till detta serverades ett rödvin och så självklart nubbe. Till efterrätt fick vi en choklad tårta med nötter på toppen och som ni anade så var den helt kalorifri. Den var mycket god men för min del hade jag kunnat skippa nötterna, är inte så förtjust i att blanda salt och sött.



Efter maten var det dags för lite mer spel och denna gång blev det pratmakarna som är en liten enklare version av Taboo, samma princip men utan ord som du inte får använda dig av. Lagen denna gång blev Oskar, Agneta och Gustav och i andra laget var det jag, Fredrik och Kåre då både tjejerna var ute och svirade lite.
Egentligen behöver jag inte säga det men mitt lag vann båda omgångarna. Visserligen skyller Agneta och Oskar på att andra gången så var det bara de två som var med då Gustav inte ville vara med en omgång till men vi erbjöd dem Kåre men då dög inte de. Jag känner att jag börjar bli lite kaxig nu så jag tror jag ska avsluta min blogg nu.



Imorgon ska jag och Jossan gå och träna dansaerobic (om jag kan må lite bättre) och bubbla lite och under tiden ska våra sämre hälftar fixa underbar mat. Efter det blir det nog lite spel skulle jag gissa på. På lördagen ska vi vårstäda (inget jag ser jätte mycket fram emot men ett nödvändigt ont) och sne på söndag ska vi till Lavendell och hjälpa till att lägga lite golv.


Puss och hej,
från lilla mej.

Äntligen!!!!!

Nu är det äntligen gjort, efter 10 år fick jag äntligen till det och gick och gjorde den och helt själv dessutom och jag är så stolt. Nu kanske ni undrar vad det är jag har gjort och vissa kanske redan har räknat ut det. Jag har gjort min tatuering, min efterlängtade och planerade tatuering är gjord, den är klar och den är helt enkelt underbar.
Min kära make har varit förberedd på att jag skulle göra den men har väl hela tiden trott att jag inte skulle göra den då jag har skjutit upp det hela så han blev inte jätte glad när han förstodd att nu är det dags. Men nu tycker han faktiskt att den är fin och han kommer att vänja sig.
Min tatuering är mitt stjärntecken (kräftans) och det härliga i det hela är att det är Oskars stjärntecken också så det får lite dubbel betydelse.
Egentligen skulle jag ha gjor tatueringen på en fredag och Jossan skulle ha följt med och hållit mig i handen men tyvärr kunde inte Lucky 7even då så jag fick ta tiden klockan 11 på torsdagen dagen innan och åka själv. Jag ska säga att jag var skapligt nervös och undrade om jag skulle hoppa till av smärta och vara tvungen att göra något jätte stort på benet eller om jag skulle börja gråta eller hur det nu skulle gå till.
I alla fall så satte de dit en mall på benet som såg bra ut och han som tatuerade mig var lugn och sa att han skulle test dra ett streck och hör och häpna jag satt still. Sen fortsatte han och jag kan säga att det var inte skönt, det var som att trycka en nål långt in under huden och dra den runt om och för att inte tala om när han skulle fylla i då kändes det som om han rispade med ett rakblad och det var inte skönt speciellt inte när han kom på benet. Men jag överlevde och trots smärtan så är jag jätte stolt och jätte glad för det var helt klart värt smärtan när man ser hur fin den är och den är bara min och jag älskar den.



Det var allt för den här gången.

Puss och hej