Engelskt besök

Ja då hade man trevligt besök förra veckan av några härliga engelsmän, eller för att vara helt ärlig så var det två skottar, en engelsman och en svenne. Det var min kära moster med sin sambo och deras två kompisar som skulle uppleva sverige i en härlig vintertid.
De kom på torsdagen och sen på fredagen så åkte de till stockholm och sov där en natt och sen kom de tillbaka och vi alla gjorde oss fina för att göra staden osäker och lite mer engelsk.
Vi gick alla till Karin (jessicas kompis) där vi också tog med lite singstar vilket var mycket populärt och vi var alla angelägna om att få sjunga. Vi hade superkul och sen efter en stund tyckte vi att vi behövde dricka mer och då introducerades vi till ett engelskt drinkspel då man skulle räkna, vilket låter väldigt enkelt men det var det inte. Man skulle räkna som vanligt så om jag sa 1 och du sa 2,3 så går det tillbaka till den som började alltså jag men om jag då sa 4,5,6 så går den tillbaka till ditt håll men hoppar över dig. Än så länge är det ganska lugnt men om någon säger fel måste man dricka plus att säga en regel och det kan vara att på siffran 4 får man inte säga 4 utan man ska gala som en tupp och för varje gång någon gör fel ska man komma på en ny regel på en siffra. Det gäller att ta sig till 21 och om man gör det får man bestämma en regel som är generell och det kan vara till exempel att man inte får svära utan då måste man dricka tre klunkar eller något sånt. I alla fall fick vi aldrig testa det för vi kom aldrig till 21 men det blev många regler att hålla koll på i alla fall =).
Efter det kom de på en annan lek som jag inte rekomenderar när man onykter och det är ungefär som ett skepp kommer lastat, alltså jag börjar och säger: I'm going on a holiday and I take with me a towel och sen fortsätter du: I'm going on a holiday and I take with me a towel and a book och så fortsätter man hela vägen runt och säger man fel är det bara att dricka. Vi gick nog laget runt nästan tre gånger så det blev ganska mycket att hålla koll på på slutet men kul.
Vid det här laget hade vi börjat bli lite onyktra och klockan hade blivit en hel del så det var dags att ge sig av till Palace och vi hade riktigt roligt med en massa, massa dans.



På söndagen kom mamma och gänget och mormor och martin och jag var ganska sliten mot slutet av kvällen så oskar och jag tog en liten promenad på kvällen bara för att komma bort lite. På måndagen började jag tidigt och kom hem till ett tyst hem vilket var så skönt att jag la mig och sov några timmar på soffan bara för att varva ner och sen åkte jag och mötte dem på Hugo och vi åt lite god mat och umgicks. På tisdagen var det dags för dem att åka hem och man kom hem till ett städat och tyst hem och tänkte att det var lite tråkigt men ändå ganska skönt och detta ändrades efter ett tag då vi fick reda på att det hade blivit något problem på Skavsta och planen gick inte som de skulle men de hade ombokat sitt plan och hoppades på att de skulle komma med planet som skulle gå typ vid 8 tiden någon gång men det slutade med att det också blev inställt och våra kära vänner kom tillbaka så det var bara att bädda om och ställa sig och värma lite mat åt dem. Vi tyckte så synd om dem så de hade suttit på flygplatsen sen typ klockan 4 och de hade inte fått i sig någon mat. Det var bara att försöka att bestämma hur de skulle göra för de skulle missa en arbetsdag och de skulle till en audition och allt var det var och de var inte glada. Sen kom onsdagen och jag undrade hur det hade gått för dem och jag hade möte på kvällen så jag kom hem strax efter 7 för att få reda på att de skulle med bussen som gick tjugo i 8 och min lilla plutt låg i sängen med 40 graders feber. Vi hoppade in i bilen och de gick på bussen och jag tänkte i mitt stilla lilla sinne att nu behöver jag lite lugn och ro. Så åkte jag hem till min sjuke make som sen visade sig hade halsfluss och började planera för lördagen som kommer i nästa blogg som inte blir skriven idag i alla fall.

Puss och hej.
(kiss and goodbye)

Nyåret 2007

Ja då kommer denna efterlängtade (tjatade) blogg efter många (en) påtryckningar från personer jag inte vil nämna vid namn (jossan), så i alla fall här kommer den och jag sak ärligt erkänna att det var det roligaste nyår som jag kommer ihåg och detta tack vare min underbara man och våra underbara vänner Jossan, Sadde, Conny och Karin.

Vi tog det lungt på förmiddagen innan det var dags att sätta igång med matförberedelserna och det var en trerätters middag med en fördrink när gästerna skulle anlända som stod på menyn.
När alla kom in genom dörren klockan 19 och var så fina så blev de hänvisade in till baren där Oskar förberedde varsin Tom Colling som jag by the way tyckte smakade piss men det var ju alkohol så de andra svepte den ganska bra.



Jag och Oskar hade dörren till köket stängd som vanligt och sprang fram och tillbaka som vanligt för att förbereda för maten. Våra kära vänner hade kommit på den smarta idén att vi skulle fotografera oss innan vi hade fått i oss för mycket dricka och det var ju smart och bra blev det ju också men lite jobbigt att ta samma kort med tre olika kameror men det var snabt överstökat.



Sen kunde äntligen gästerna få sätta sig till bords för att avsmaka förrätten som var en egenkomponerad rätt (oskar kom på den) och det var smördegsrullar med seranoskinka och en röra med fetaost och som dekoration var det pinjenötter och ruccola på tallriken. Bordsplaceringarna hade vi gjort där alla hade ett kort som var väldigt speciellt för dem under 2006 och det var uppskattat.



Sen fick gästerna förflytta sig in till vardagsrummet medan värdparet gjorde iordning huvudrätten. Vi har sagt det jag och Oskar att det var det godaste vi har gjort och kommer och göra och det står jag fast vid. Vi fick ett recept av Agneta på en italiensk inspirerad kycklingrätt. Det var stekta kycklingfiléer och till det hade vi gjort en mixad röra på skinka, soltorkade tomater, grädde, senap och en massa goda kryddor som hälldes över kycklingen och som sen skulle stå i ugn en liten stund. Till detta serverades en grönsallad och klyftpotatis och det var en riktig överaskning för smaklökarna.



Efter maten var det dags att gå in i vardagsrummet och då kunde man dansa lite och pussa och gör avad man ville helt enkelt.



Sen kom den stora överaskningen och alla ombads att sätta sig ner i soffan för att få en lite present från ingen mindre än mig =). Jag hade gjort iordning ett bildspel på året som hade gått med oss med passande musik och för varje ny sak som vi hade gjort kom en text om var det var plus vilket datum det var och jag hade nog lagt ner ungefär 10 timmar på dessa 20 minuter men jag var riktigt nöjd med resultatet och det var inte bara jag som kände så och ja ni ska få varsin dvd jag väntar bara på oskar så det är honom ni får tjata på.

Nu var det dags för sista rätten på kvällen och det var en efterlängtad efterrätt och efterrätten var en hemmagjord glassbomb och ja vi har gjort den själva. Man gjorde chokladglass som man fröss in och gjorde ett hål i mitten och sen gjorde vi en smet på hallon och vanlijglass som vi blandade och som vi hällde i mitten och frös in igen. Sen gällde det att få ut glassen ur koppen och sen smälte man choklad som man spritsade på toppen och frös in igen och sen pudrade vi lite florsocker på toppen och la ut lite citronmelis och detta blev resultatet:

Mmmmmmmmhhhhhhh

Nu var äntligen maten klar och då var det dags för sällskapsspel och först ut var "Ärligt talat" som är ett lära känna varandra spel där man ska tycka på olika påståenden och sen tro om den andra tycker lika som dig eller inte. I alla fall fick vi alla storspö av Jossan som känner oss alla lite för väl vilket är lite skrämmande, lite stalker varning på det faktiskt =).



Nu hade klockan hunnit bli tolv redan så det var dags att ta på oss jackor och ta med skumpan ut och räkna ner till tolvslaget så vi skålade och pussade varandra och önskade alla ett Gott nytt år och även ringde till våra nära och kära för att önska alla det bästa.



Sen gick vi inn och bytte ut sällskapsspelet till plasystation dansspelet och detta var väl inget som uppskattades av alla men vi spelade en turnering i alla fall. Sen på Saddes begäran blev det buzz spelet och detta spelade vi tills det var dags för folk att gå hem och drömma om svullardagen som vi alla skulle få njuta av dagen efter.


Så tack för ett underbart år och för ett minst lika underbart 2007. Så puss på er mina vänner och på er alla andra som firade ert nyår på olika håll i landet.


Julen del 2

Ja egentligen så skulle jag hoppa in i duschen just nu men istället ska jag skriva kapitel 2 gällande julen.

Vi packade in våra paket och gav oss ut på vägen men sikte mot Norrköping. Vi åkte skapligt så vi hade sagt adjö till alla dagen innan men Agneta var gullig och gick upp med oss och gjorde iordning några skinksmörgåsar åt oss.
I alla fall så var vi hemma runt 12 och då var det bara att hoppa in i duschen och packa in de nya julklapparna för att ta oss ner till Gusum och till mormor. Mormor jobbade och i köket kunde man hitta Jessica istället (det är alltid nån i köket hemma hos mormor).
När vi kom dit så serverades det mat och då i form av kall mat men självklart lite varm mat också, klockan var runt 3 halv 4 kanske.
Sen hjälptes vi åt att diska och barnen tittade på polarexpressen (ja han räknas till barnen han som är med på bilden) och legolas gick och luktade efter mat.



Sen så fikade vi och sen kom mormor hem och då var det dags för matstund nummer två och fråga mig inte var klockan var för det har jag glömt bort och då var det mestadels varm mat men även kall mat.

Mätta och belåtna drog vi oss in förväntansfulla in i vardagsrummet för att hoppas på att få några paket under granen och som av en händelse var faktiskt vissa paket under grannen till mig =).
Angelica var nog riktigt nyfiken på paketen för hon tog på sig snabbt att vara julklappsutdelare och det var ingen som debatterade om det så hon körde på och gjorde ett riktigt bra jobb.



Sen kunde alla öppna sina paket i lugn och ro och alla var (verkade i alla fall) nörjda med sina paket för att inte tala om vad jag och Oskar var.



Jag skulle kunna sitta här och skriva exakt allt vi har fått men det orkar jag absolut inte utan vill bara tacka alla för dem helt underbara julklapparna och ett jätte tack till Siv (vi har inte glömt bort dig, har några paket här hemma med ditt namn på ). Trots en hel del bilköranden har ni gjort det till en underbar jul och jag hoppas att vi har kunnit bidra lite till att ni har fått en fin jul.



Nu så säger jag god fortsättning och bara för att det ska bli rätt ett gott nytt år.

Puss och hej.