Mölle

Ja då har man spenderat nästan en vecka på Mölle i Skåne med min mamma, Magnus, Angelica, Ellinor och Jonathan.
Vi både på en jättefin stugby för bara folk som jobbade på SCA och så här såg vår säng ut (ja vi fick plats i den =))



Det var en jättemysig stuga med tre sovrum, vardagsrum och kök så det fick vi alla plats i.
Vi stannade till och handlade innan vi kom fram så mamma började laga mat medan vi spelade Uno med barnen som de var riktigt duktiga på.



Dagen efter åkte Magnus och Oskar till Tyskland för att handla billig öl (dem sa att de skulle vara hemma till halv fyra men det var mer halv nio) så vi passade på att åka till mammas smultronställe i Mölle som var ett mycket mysigt café med sin egen lilla påfågel.
Tyvärr var det lite kallt så vi satt inne och fikade annars hade man fått fika ute med en påfågel i närheten. Alla beställde vi mycket goda våfflor och bara njöt.



Sen sparade vi varsin bit för att ge till påfågeln som älskade våfflor och alla ville självklart dela med sig.




På området var det så bra att de hade en egen inomhuspool som man kunde gå till och vi gick till den efter fikat (vilket var andra gången idag) och det var bara vi där så det var också mysigt. Hade barnen fått välja hade de nog kunnat bo i bassängen så det var väl tur att det inte var de som bestämde.



På måndagen åkte vi alla till fabriksbutiken för ittala, höganäs (vi var i höganäs), orrefors, kosta boda o.s.v. Först fick barnen måla varsin mugg och sen gick vi in i butiken och jag och Oskar hittade fyra jättefina ölglas som vi köpte (var ju tvugna efter all öl de hade köpt). Sen strossade vi lite bland lite affärer och köpte lite böcker och så.



På tisdagen åkte vi till ett mycket område som hette Kullaberg som var udden på Mölle så vi hade Kattegatt runtomkring oss och det var en häftig syn. Sen ville dem klättra ner för att se en grotta men då sa mamma, jag och Ellinor stopp och gick och fikade istället och tur var väl det för grottan var sen inte mycket att hänga i julgranen enligt Oskar. På fikaområdet fanns ett litet hus med en massa information om Carl von Linné och till min stora fasa berättade Angelica att de inte hade pratat om honom i skolan (hon går i tvåan) trots 300 års jubileumet, skäms ta mig tusan säger jag bara men nu vet mina syskon lite om vem han är.



På onsdagen tog jag och Oskar en egen förmiddag så vi åkte till Väla köpcentrum som hade 108 butiker så där gick vi och strossade och hade det mysigt. Sen när vi kom hem var det dags för mamma och Magnus och ge sig iväg och äta middag på sin bröllopsdag och då gjorde vi lite mysigt för oss så vi poppade popcorn och spelade galenpanna och vi såg nog alla fem lite galna ut =).



På torsdagen åkte vi alla till Väla centrum så att barnen skulle få handla sina leksaker så det bev att strosa lite mer och äta en ljuvligt god kulglass med smakerna, mjölkkola, triple chocolate och hasselnöt och det var mycket, mycket, mycket gott. Sen kom vi hem och jag och Oskar började packa för på fredagen var det dags att åka hem.

Under dessa dagar så har vi tittat på en massa film och vi har spelat en massa spel. Filmspelet bland annat spelade vi tre gånger. Första gången vann mamma och Magnus (här har du någon i din spel liga jossan =)), andra gången vann jag och oskar stort för på 15 minuter var spelet slut och mamma och Magnus hann inte att ta en bricka, vi svarade fel tre gånger och slog tärningen perfekt. Sista gången vann vi också men inte lika stort.



Tack mamma och Magnus för en underbar vecka och hade bara vädret varit lite bättre så hade det inte gjort något.



Puss och hej.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Ser ut o varit en rolig vecka! Blir ju avis...semester känns som det är långt bort. puss

Postat av: Josefine

mm det såg lika härligt o roligt ut som det lät när du berättade om det! ses imorn på din 25 årsdag!! puss

2007-07-16 @ 19:10:03
URL: http://www.josephines.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback